Vragen

Welk weer hebben we nodig voor een ballonvaart?
- Windsnelheid aan de grond minder dan 10 knopen (windkracht 3)
- Windsnelheid op 500 voet (150 meter) minder dan 20 knopen (36 km/h)
- Zicht meer dan 1500 meter
- Wolkenbasis hoger dan 1000 voet (300 meter)
- Geen buien in een straal van circa 15 km om de ballon
- Geen kans op onweer
 
Hoe kom ik er achter of de vaart doorgaat?
Tussen 12 en 1 uur in de middag hebben we meestal voldoende informatie over de weersomstandigheden, om te weten of de vaart die avond door kan gaan. U wordt dan door ons gebeld, en eventueel maken we gelijk een nieuwe afspraak
 
Hoe laat stijgen we op?
Ballonnen kunnen alleen varen als er geen thermiek meer is, en als de wind in de avond afneemt. Vanaf 2 uur voor zonsondergang, tot zonsondergang is de meest ideale tijd om te varen met een ballon.
 
Hoe gaat een ballonvaart in zijn werk?
Voor een uitvoerige beschrijving van een ballonvaart: klik hier
 
Mag ik vanuit de ballon filmen of fotograferen?
Voor al onze vaarten hebben wij de benodigde vergunningen om foto's te maken vanuit de ballon. Neem daarom rustig uw camera mee, en vergeet niet om genoeg rolletjes mee te nemen. Wel is het raadzaam om de aanwijzingen van de piloot op te volgen!
 
Waar kunnen we varen?
In principe is heel Nederland geschikt om op te stijgen. Wij hebben enkele vaste opstijgplaatsen, maar het is ook mogelijk dat wij naar u toe komen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat er tijdig besproken wordt, in verband met de aanvraag van verschillende vergunningen. De gebieden rond Schiphol, de kust en de Randstad zijn minder geschikt om te varen.
 
Kinderen?
Natuurlijk zijn kinderen ook welkom in de mand, maar hiervoor geldt wel een minimum lengte van 1.20 m. Om misverstanden te voorkomen is het aan te raden om uw situatie te bespreken bij de boeking van de vaart.
 
Ik heb hoogtevrees!!!
Doordat er geen contact is met de grond, heeft u zodra de ballon los is van de grond geen hoogtevrees meer. Het klinkt vreemd, maar vraag het aan de meest ervaren ballonpiloten. Veel van hen hebben hoogtevrees!
 
Zijn wij verzekerd?
Alle passagiers die met ons meevaren zijn verzekerd. Echter, wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan fotocamera's en andere kostbaarheden.
 
Wie is de piloot?
Rosier's Ballonvaarten werkt uitsluitend met KNVvL-erkende ballonpiloten. Deze piloten hebben alle nodige opleidingen gevolgd tot ballonvaarder, want veiligheid staat voorop!


  

Kijk voor meer informatie over de KNVvL en de Erkend Ballonpiloot status op http://www.knvvlballonvaren.info

 
Is er verder nog iets waar ik aan moet denken?
Ja. Veel mensen denken dat het in een ballon koud is. Dit is echter niet het geval. Doordat we door de wind worden voortgedreven, en dus dezelfde snelheid hebben als de wind, voelt u in de mand de kou van de wind niet. U kunt zich daarom normaal kleden. Wel is het aan te raden om stevige schoenen te dragen, omdat vaak een weiland als landingsplaats gekozen wordt.